Top Clean Ruhatisztító - Ametiszt Ruhatisztító
Tartalomhoz ugrás

Terasit Lotus termékismertető

Textiltisztítási anyagok értékesítése > Információ - Termék leírás

Fluor-szénhidrogén gyanta alapú nedves impregnáló szer


Tulajdonságok:

  • védő hatású vizes textilkikészítő anyag
  • víz-, olaj- és szennytaszító bevonatot képez
  • puha, lágy tapintás
  • alacsony kondenzációs hőmérséklet
  • megőrzi a színek ragyogását

Perfluoroktánsav (PFOA) és pefluoroktán-szulfonát (PFOS) mentes a sok elágazású polimereknek köszönhetően csökkentett mennyiségű fluorinált összetevők


Alkalmazás:

A textíliák esetében a Terasit Lotus-t a mosószerek eltávolítására szolgáló utolsó öblítést követő áztatás/forgatás során alkalmazzuk. Nagyobb méretű darabok esetében lehetséges a permetezéssel történő felvitel is.


Áztatási/forgatási eljárás

A Terasit Lotus kezelést egyszeri fürdőben kell felvinni. A kimosott textíliát gondos öblítéssel mentesítni kell a mosószer- és lúgmaradványoktól az impregnálás előtt, hogy annak víztaszító hatása ne sérüljön. Az adagolást a textília típusához, valamint a kívánt hatáshoz kell igazítani és literenként 10 – 40 ml (0,15 – 0,60 fl oz/lb) között mozoghat. A kikészítő fürdő pH értéke 5 és 6 között legyen. Erre való tekintettel szükség lehet ecetsav vagy hangyasav hozzáadására.

A Terasit Lotus számított mennyiségét az utolsó öblítéshez kell adni (1:3 – 1:4 oldatarányban). A textíliákat 30-40 °C-on (86 – 104 °F) 10 percig kell az impregnáló oldatban kezelni, amit rövid centrifugálás követ. Membrán textil esetén erősen ajánlott az időtartam meghosszabbítása.

A szárítást teljes hőkapacitással kell végezni. A hatás 80 °C/176 °F (dobkimeneten mért) szárítási hőmérsékleten, legalább 7 percig történő szárítással érhető el.


Permetezéses módszer kézzel, a gépen kívül

A Terasit Lotus-t 1:4 – 1:5 arányban vízben kell oldani. Az oldatot a kezelendő textíliára egy normál, a kereskedelemben elérhető permetezővel egyenletesen vigye fel. 30 °C/86 °F melegítés javítja az impregnáló hatást.


Figyelem!
A permet gőzét soha ne lélegezze be! Megfelelő elszívásról ajánlatos gondoskodni!


Gépben történő felvitel

A modern, profi mosógépek fel lehetnek szerelve a száraztisztító gépekhez hasonlóan a kikészítő anyagok permetezésére szolgáló berendezéssel. Ilyen esetben lehetőség van a Terasit Lotus költségtakarékos felvitelére a kimosott, centrifuga-nedves textíliákra, anélkül, hogy a szennyvizet vegyi anyagokkal terhelnénk. A Terasit Lotus-t 40 ml/kg (0.6 fl oz/lb) mennyiségben, 1:4 arányban vízzel hígítva kell alkalmazni. A permetezést követően a textíliákat további 3-5 percig kell forgatni.


Szárítás

A textíliák hőtűrésétől függően azokat dobban lehet szárítani, vagy szobahőmérsékleten a száradás érdekében felfüggeszteni (például bőrruházat). Figyelemreméltó hatás érhető el alacsony hőmérsékleten, 30 °-on (86 °F) történő szárítással. A teljes impregnáló hatás eléréséhez ennél magasabb hőmérséklet szükséges.


Minőségi szabványok (az anyagtól és az eljárástól függően)


A fent említett módszerekkel az alábbi követelményeknek lehet eleget tenni:
  • DIN EN 24920 Textíliák; felületi nedvesedéssel szembeni ellenállás meghatározása (permetezés teszt)
  • DIN EN ISO 14419 Textíliák – olajtaszító képesség – szénhidrogén ellenállóképességi teszt
  • DIN EN 469 Tűzoltásnál használatos védőruházat teljesítménykövetelményei
  • EN ISO 15025 (az impregnálás hatása a lángterjedésre)
  • DIN EN ISO 20811 (az impregnálás hatása a víz áramlási ellenállására)

Műszaki adatok:

Sűrűség: 20 °C (68 °F) 1,00 g/ml
pH-érték: (1%) 3,0 - 4,0

Tárolás:

A terméket fagytól védett módon kell tárolni, bár a megszilárdult termék kiolvadás után minőségi romlás nélkül ismét felhasználható. A termék az eredeti, bontatlan csomagolásban legalább 12 hónapig eltartható.
Vegyszerek
Cégünk kizárólagos képviseli a világvezető német  BÜFA céget és értékesíti termékeit a magyar piacon, textiltisztítók és kelmefeldolgozók részére magyarországi kizárólagossági joggal. Továbbá lehetőség van tisztítási segédanyagok, mint pld. drótvállfák, nadrágcsíkok, stb. rendelésére is.

Ügyvezető igazgató


Karl Zoltán
Telefon: +36-30-932-2001
Email: karl.zoltan@topservice.hu

Székhely (adminisztráció)


TOP SERVICE Hungária Kft.
1112 Budapest, Ütköző sor 6.
E-mail: info@topservice.hu

Lakosági ajánlatok


Top Service Hungária Kft ©
Adatvédelmi tájékoztató 2018
Vissza a tartalomhoz