Kezdőlap
Üzletlista
Képek
Textilkresz
Kapcsolat
Személyre szabott szolgáltatások
Mosás
Nedves tisztítás
Mire nem vállalunk garanciát?
Mi az a textilkresz?
Eljött az esküvő ideje?
A jelképek tartalmi ismertetése
SZEMÉLYRE SZABOTT SZOLGÁLTATÁSOK EGYEDI ÁRON

Nálunk erre is van mód, nemcsak a lakosság, hanem közületek részére is.
Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk ismert felsőruházat tisztítási szolgáltatásunkon túlmenően az Ön intézménye, otthona kényelmét és tisztaságát biztosító további szolgáltatásainkat.

 • Mindennemű lakástextília tisztítása, mosása (függöny, drapéria, levehető bútorhuzat, terítő, stb.) mind lakások, mind irodák számára
 • Terítők, szalvéták, munkaruhák tisztítása éttermek részére
 • Ágynemű, törölköző mosása, vasalása egyének és panziók részére, továbbá szállóvendégek ruházatának tisztítása
 • Szőnyegtisztítás szakműhelyben
 • Textilfestés (pamut anyagok)

Ezen felül vállaljuk saját, vagy alkalmazotti, egyéni, munka-, illetve formaruházatának teljes körű szakszerű, környezetbarát tisztítását, igény szerint.

Egyedi árak személyre-, illetve igényre szabva, szerződés szerint mind vegyi, mind BIO tisztítással.
Részletekről kérjük érdeklődjön az alábbi telefonszámokon:
Saskőy Attila: 06-30-9322-001

Mi a különbség a mosás és a nedves (BIO) tisztítás között?

Mosás Nedves tisztítás
A mosás jelképe a teknőforma, ez egy vízben történő tisztítást jelent, általános célú, mosógépben, hagyományos technológiával.

Jelképe egy körben W, amely az angol elnevezésből ered. (Wet cleaning)
Miben különbözik a mosástól?

 • alacsonyabb vízszint,
 • nagy dobátmérő,
 • hosszabb szünetek,
 • speciális kialakítás,
 • speciális természetes összetevőjű adalékanyagok

mely hozzájárul a textília kímélő és egyben környezetbarát tisztításához.

 

   
Mire nem vállalunk garanciát? Mi az a textilkresz?
Nem vállalunk garanciát azokra a tételekre, melyek nem tartalmaznak textilkreszt, illetve a tisztítási szimbólumok száma kevesebb, mint öt. Abban az esetben sem vállalunk garanciát, ha a ruházat nem tartalmaz anyagösszetételt. Esetleg a ruházat olyan egyedi konfekcionálás, mely sokféle anyagot tartalmaz, melyek tisztítás közben sérülhetnek

A kereskedelmi forgalomba olyan terméket, mely nem tartalmaz „5” jelképpel ellátott textiltisztítási szimbólumot, nem szabad forgalomba hozni. A textilkresz pontos utasítást tartalmaz a tisztító szakember részére a termék kezelhetőségéről.

A „textiles” termékek címkéinek elhelyezési módja többféle lehet, (bevarrttól a hátoldali ragasztásig)-, csomagoláson-, illetve az áruhoz pluszban mellékelve egyaránt. Azt, hogy melyik terméken hol és hogyan kell elhelyezni a címkét, mindig a vonatkozó jogszabályok határozzák meg.

A textil- és textilruházati termékekre a fogyasztóvédelmi törvény előírásain kívül külön jogszabályok előírásai vonatkoznak. Ezek a következők:

-    A textíliák nyersanyag összetételének megadásáról szóló 5/1998. (I. 16.) IKIM rendelet 14.§-a, és az ez alapján alkalmazandó, érvényes MSZ ISO 3758 szabvány, továbbá a 2005. szeptember 1-től hatályos MSZ EN ISO 3758:2005 szabvány, melynek címe: „Textíliák. Jelképekkel megadott kezelési útmutató”.

-    A használati kezelési útmutatóról és a minőség tanúsításáról szóló 2/1984. (III.10.) BkM együttes rendelet.
A kezelési jelképeket tartalmazó címkét, valamint konfekcionált termék esetén a méretjelzést maradandóan kell a termékhez rögzíteni.

   
Eljött az esküvő ideje?
Menyasszonyi ruhatisztítás a legkíméletesebben, hatékonyabban és a legjobb minőségben – csak nálunk! – Kérje a BIO tisztítást.
Egyedi technológia, pipere kezelés (az Ön ruhája más ruhájával nem keveredik a tisztítási folyamatban).
 
A jelképek lényeges tartalmi ismertetése:

„teknő, kád” jelkép: a mosásra (kézzel vagy géppel végrehajtható) vonatkozó kezelési utasításokat tartalmazza (magában foglalja az egyéb kapcsolatos „nedves kezelések” /áztatás, előmosás, öblítés, stb.), illetve a víztelenítés (pld. centrifugálás) körülményeit is)

„egyenlőoldalú-háromszög”: a mosás alatt-, illetve után, vizes közegben végrehajtott fehérítés jelképe (változott, a korábbi „Cl” vegyjeles piktogram elmaradt, bővült a fehérítőszerek köre /bármilyen, kizárólag nem-klórtartalmú/, a tiltást a „kontúros” helyett az áthúzott „tele-változat” jelenti)

„vasaló” jelkép: a háztartási „préseléses hőmegmunkálás” körülményeire, azaz kézi nyomással végzett nyomás alatti simításra terjed ki (minimális változás a jelkép „szögletesebb kivitelezése”)

„négyzet”: a szárítás jelképe, beleértve a természetes (mint alapjelkép „üres” négyzet) és a dobos szárítás (négyzetben belülről érintkező kör) kódját (változásként megjelentek az egyes természetes száradással kapcsolatos piktogramok, amelyek alkalmazására a mellékletben külön kitérünk)

„kör”: a vegytisztítás piktogramja, amely a szerves-oldószeres kezelés mellett az öblítés-, víztelenítés és szárítás körülményeire egyaránt információkat nyújt (újdonság a „hivatásos vizes” módszerű tisztítási szimbólum „alap-jelképes” megjelenése, továbbá a betűjelek részben más értelmezése)
Összességében:

A korábbi alapjelkép sorrend (kád, háromszög, vasaló, kör, négyzet) ésszerűen módosult, miszerint mosás, fehérítés, szárítás, vasalás, vegytisztítás kódcímkéi követik egymást.

A kiegészítő jelképeknél az
átlós áthúzásaz aláhúzás(ok)
(„András-kereszt”) tiltást jelent (a piktogram üresen hagyásával, mint korábban, kivéve a már említett kitöltött „fehérítési háromszöget”),a kíméletes kezelésre utalnak a „kád” és „kör” jelképeknél (változás a nagyobb hosszúságú aláhúzás, illetve a nagyon kíméletes körülményre utalásnál az egymás alatti kétszeres vonalas jelölés (utóbbit korábban két egymás melletti vonalkával jelölték)),
a pontok

hőmérsékleti fokoaztokat jelölnek a szárítás, vasalás, illetve esetenként (pld. USA-ban) mosás jelképeinél (a pontok száma más-más hőmérsékleti értéket jelent emelkedő sorrendben az adott kezelési műveleteknél).

Elterjedőben van a nedves tisztításra vonatkozó jel, mely egy körben lévő „W”
betűt tartalmaz. Ez felel meg a BIO tisztításnak is.

Teendő, ha a textilkreszben minden jelölés le van tiltva
 • Először is ezt a terméket lehet, hogy meg sem kellett volna venni, mert ez egy úgynevezett egyszer használatos termék, mivel semmilyen eljárással nem engedélyezett a tisztítása.
 • Másodszor, garancia nélkül meg lehet próbálni, a szakember megítélésére bízva a legbiztonságosabb és legkímélőbb eljárással való tisztítást, de ehhez szükség van az Ön engedélyére.

 

 
© 2009 TOP CLEAN Ruhatisztítás

Warning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/topclean/public_html/scripts/cms/disconnect.php on line 2